Du behöver inte fortsätta röka för evigt


Rökning kan skada din hälsa och förändra din livsstil. Det påverkar inte bara hur du luktar och känner, det påverkar också ditt utseende och kläder. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Men sluta röka kan förändra alla dessa effekter. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla potentiella fördelar och konsekvenser av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Avsluta är en process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Bara fokusera på idag, eftersom slutar nu hjälper dig i framtiden.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas. Det kommer att ge dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Förväntas sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat.

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Receptbelagda läkemedel kan göra det möjligt att sluta röka lättare att hantera.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du gillar och människor du älskar.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Det ökar sannolikt chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i onlinebolaget. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Dessutom kan du vara säker på att de människor du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

TIPS! Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en friskare livsstil. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande.

Gör en rökfri mantra. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. Kom ihåg vad en enda puff kan göra.

Att sluta röka är svårt, men det är värt det, eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, sociala liv och fysiska utseende. Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig den instruktion och inspiration du behöver för att slutligen sluta röka. Välj din favorit tips och prova den idag!Source link