Du behöver inte fortsätta röka för evigt


Folk kommer att klaga på hur tufft det är att sluta, men de flesta kände inte rätt sätt att göra det. Liksom med allt i livet, ju mer kunskap du har om någonting, desto mindre förvirrande blir det. De råd som ingår i den här artikeln kommer att komma igång på vägen för att sluta.

Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att ge upp nikotin är en långsam process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och dina dagar börjar börja lägga till för alltid.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att göra en lista hjälper till med den processen.

För att förbättra din hälsa och förhindra dig från att tänka på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

TIPS! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökningberoende.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, såväl som mot stödgrupper och andra informationskällor.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Försök maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Tips! Sluta röka ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process.

Försök inte sluta röka utan stöd. Få hjälp av dina vänner och familj. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hindra dig från att falla ur vagnen.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Denna teknik kommer att få dig till en tänkesätt för att sluta röka.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Du kan röka en halv cigarett snarare än en hel en för att minska din rökning.

Sluta röka

När du försöker sluta röka, håll dig positiv. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan segra i ditt nästa försök att sluta röka.

Skapa en mantra av de viktigaste orsakerna till att du slutar röka. Varje gång du känner en svaghet i din beslutsamhet, upprepa dessa skäl högt upprepade gånger tills dina önskningar löser upp. Det här är ett enkelt sätt att påminna dig själv varför sluta är viktigare än att röka.

Tips! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Genom att berätta för dig själv om att vänta i 10 minuter, kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden.

Om en oral fixering är en stor del av din rökberoende, hitta andra sätt att hålla din mun upptagen. Du kanske vill lagra hårt godis eller tuggummi i skrivbordslådan eller håll den i din väska om du försöker sluta röka. Andra har funnit elektroniska cigaretter för att vara ganska användbara.

Du måste äta en balanserad kost. Försök inte gå ner i vikt samtidigt som du försöker sluta röka. Istället, se till att du äter en hälsosam diet. Rökare lider av en förvrängd känsla av smak, så hälsosamma föremål som färskvaror och fettsnål mejeriprodukter smakar inte bra. Om du konsumerar dessa objekt kommer du inte bara att hjälpa dig att sluta röka, men du kommer också att öka din hälsa.

Du bör förstå hur viktigt det är att lära sig att sluta röka nu när du har läs den här artikeln. När du vet vad som fungerar och vad som inte slutar blir det enklare. Applicera vad du har lärt dig i artikeln ovan, och du bör hitta framgång när du slutar röka.Source link