Du behöver inte fortsätta röka, lära dig hur du slutar!


De flesta rökare skulle vilja sluta men känna sig överväldigade av svårigheten av den och deras brist på viljestyrka. Rådgivning i följande artikel kan vara början på slutet för din missbruk av nikotin och tillåter dig att slutligen vara rökfri.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller gummi. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma när det gäller att minska abstinenssymptomen.

Nikotinuttag

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Få en annan distraktion då.

Tips! Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Om du gör det hjälper du att maximera sannolikheten för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla en ny taktik som så småningom gör det möjligt för dig att sluta helt.

Sluta röka

Att begå den långa och svåra processen att sluta röka kan utgöra en allvarlig utmaning för dig i ditt liv . Att sluta röka är dock inte omöjligt. Det tar lite tid, plus viljestyrka och tålamod att sluta. Det är en stor hjälp att få information och några idéer för att hjälpa dig. Inkorporera de råd du hittat ovan i ditt liv, och du kommer äntligen att kunna kasta denna otäcka vana.Source link