Du behöver inte fortsätta röka, lära dig hur du slutar!


Det kan vara svårt att röka ibland. När du behöver en rök måste du släppa vad du gör och leta efter ett rökområde, vanligtvis utanför. Om du inte råkar ha dina vanliga tobaksprodukter, känner du dig inte till ditt vanliga jag. Om du äntligen har fått nog att röka, och vill sluta läs vidare. Många tips om att sluta erbjuds här.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka sätta upp mål för långsiktig överensstämmelse.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att sluta kallt kalkon kanske inte lyckas.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper dig att hålla dig mentalt fokuserad, vilket betyder att du bättre kan styra de begärna.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att lyckas sluta.

Nikotiners ersättningsterapi

TIP! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram för att hjälp fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Sluta röka

Tips! Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när du slutar röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Att vara redo att sluta röka är hälften av slaget. De användbara tipsen i den här artikeln ska hjälpa dig att sparka vanan för gott. Sätt dessa tips till jobbet för att du framgångsrikt ska kunna övervinna önskan att röka.Source link