Du behöver inte fortsätta röka, lära dig hur du slutar!


Bli motiverad att sluta så att du inte kommer tillbaka till rökning när det blir svårt för dig. Om du slutar, det finns många fördelar. En eller flera av dem kommer säkert att räcka för att stimulera dig när det blir svårt. Till exempel sparkar vanan kommer att spara pengar, bevara ditt utseende och arbeta mot ett långt och hälsosamt liv med din familj. Fortsätt läsa för att hitta tips och tricks, som hjälper dig att lyckas med att sparka vanan.

När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

TIPS! Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

När du arbetar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Tala med din läkare om att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva ett läkemedel som kan hjälpa dig att sluta.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för hantering påfrestning. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Secondhand Smoke

Tips! Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befinner dig i cigaretter.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Även om du känner dig överväldigad måste du vara flitig i dina ansträngningar för att sluta röka. Håll dina motivationer i åtanke, så att du kan lyckas och sparka vanan. Genom att sätta några av dessa tips till god användning får du en bra chans att sparka vanan för alltid.Source link