Du behöver inte röka med dessa användbara tips


Många människor kommer att säga hur svårt det kan vara att sluta röka, och i många fall uppstår svårigheten helt enkelt på grund av brist på information om hur man slutar Som med något ämne, ju mer du vet om att sluta, desto lättare blir det. Fortsätt läsa för en mängd olika tips som hjälper dig att sluta röka.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Få hjälp av andra. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Sluta röka

TIPS! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla dig till ditt program.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Du bör fullt ut förstå vikten av att bli utbildad om de bästa metoderna att använda för att sluta röka. När du vet vad som fungerar och vad som inte slutar blir det enklare. Ta informationen från den här artikeln och börja använda den, och du kommer att vara på väg att sluta.Source link