Du behöver inte röka med dessa användbara tips


Även om många människor tänker sluta röka, tror de ofta att de saknar viljan för denna svåra uppgift. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Sluta röka så fort du kan. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Ett hjälpmedel för att hjälpa dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Kraven kan vara överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Det är få saker som är hårdare än att sluta röka. Det är dock inte omöjligt. Du kommer att behöva ge det tid, och ha gott om tålamod och viljestyrka. Det är också bra att ha kunskaper och några bra tips på din sida för att hjälpa dig. Använda tipsen i artikeln ovan hjälper dig att uppnå ditt mål snarare än du trodde.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och kontrollera nikotinbehov.Source link