Du kan definitivt sluta röka med detta bra råd


Såsom är välkänt i vetenskapsverdenen är nikotin i tobak en mycket beroendeframkallande substans. Detta gör att lärandet att leva utan cigaretter är en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Det är viktigt att samla information om rökavbrott för att få den bästa chansen att sluta.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Tips! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om det inte fungerar första gången, upprepa detta steg tills det gör.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som gör att du vill röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Inte bara kommer du att bli friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Tips! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Även om folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta. Att gå över positiva förändringar kan också hjälpa.

Cigaretter är gjorda med nikotin, en mycket beroendeframkallande substans som är svår att släppa. Detta gör det svårare att sluta röka. Att sluta röka är fysiskt och känslomässigt svårt för många. De förslag du just har läst kan hjälpa dig på din resa. Genom att använda denna användbara råd kan du uppnå ditt mål att sluta röka.Source link