Du kan definitivt sluta röka med detta stora råd


De flesta kommer, när de ställs, att säga att rökning är en hemsk vana, och att de skulle vilja sluta. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Rådgivningen i denna artikel kan hjälpa dig att slutligen bli av med din missbruk av rökning.

Du måste göra din rökning avstängd så enkelt du kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

Tips! För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med för och nackdelar med att sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, till exempel fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Nikotiners ersättningsterapi

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Undvik nikotinbytningar som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Sluta röka, inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att gå ner i vikt när du slutar röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Du borde nu få den kunskap som krävs för att sluta röka för alltid tack vare rådet i den här artikeln. Tänk på att du måste förbli stark. Använd de tips som ges för att hjälpa dig att sparka den här dåliga vanan för dig själv och för dem som älskar och bryr sig om dig.Source link