Du kan ge upp rökning med dessa pekare


Rökning är en vana som är ohälsosam. Inte bara kommer denna vana att ge negativa konsekvenser för din hälsa, det kan också få negativ konsekvens för dem i närheten av dig. Rökning är känd för att orsaka lungcancer, hjärtattacker och emfysem tillsammans med flera andra hälsoproblem. Dessutom är begagnad rök skadlig för människor runt omkring dig. Farorna med rökning gör det viktigt att sluta. Artiklarna här ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna att sluta Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag åt gången. Att ge upp nikotin är en långsam process. Tänk inte på framtiden. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Sluta röka

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Överväg nikotinersättningsterapi. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.Source link