Du kan ge upp rökning med dessa pekare


Även de med mycket starka viljor kan ha svårt att sluta röka. Rökning ger en viss tillfredsställelse, även för dem som vill sluta. Ta lite insikter från denna artikel till hjärtat och använd dem för att göra den psykologiska och fysiska avbrottet från den cigarettvanan.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Älskade Ones

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara svårt att ignorera. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

TIPS! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa människor att röka. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer de som går igenom samma sak du bättre att förstå dina kampar.

Tänk på tiden hur du ska hantera stress i ditt liv. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

TIPS! Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Träning varje dag. Du kan bli förvånad över hur mycket enklare och mer behaglig motion är nu att du inte röker. Ökad övning kommer också att se till att du inte får någon vikt efter att du slutat. De endorfiner som släpps under träning är inte på något sätt en ersättning för nikotinberoende, men kan verkligen hjälpa till att minska några av begären.

Omgiv dig inte med påminnelser om dina rökning dagar, om du försöker sluta. Dumpa alla dina tändare och askkoppar. Tvätta dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Genom att göra detta kommer du att eliminera lukten som kan ge dig begär.

TIPS! Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet.

Rökning är mer attraktiv för dig i stressstunder? Om du är en person som gör det, hitta en ny teknik för att hantera vardagliga stressnivåer. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Nu har du lärt dig att sluta röka är inte en omöjlig uppgift. Genom att tillämpa förslag från den här artikeln kan du göra din rökning vana en sak från det förflutna. Du kan överraska dig själv vad du kan uppnå när du har beslutsamhet.Source link