Du kan ge upp rökning med dessa pekare


Nikotin är otroligt beroendeframkallande. Detta är huvudorsaken till att du fysiskt och psykiskt kommer att kämpa för att sluta röka. Se till att du har solid information om det bästa sättet att gå vidare så att du har stor chans att nå ditt mål.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig hur du klarar av de fysiska och känslomässiga utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Om du inte kan sluta med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Detta stöd kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Tips! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar som är relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Vila är viktigt när du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Åtta timmars sömn varje natt tillåter dig att förbli mentalt fokuserad, vilket ger dig bättre kontroll över obehagliga begär.

Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan också ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

TIPS! Vissa människor gillar inte tanken att sluta kalla kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

Om du inte tror att du kan sluta allt på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan som kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Innan du börjar röka, är det viktigt att vara säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Sluta röka

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefon än vad du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett.

På grund av nikotins beroendeframkallande är det mycket svårt att sluta röka. Att sluta röka är fysiskt och känslomässigt svårt för många. Du kan bli av med någon av den bördan genom att använda det du lärde dig i artikeln ovan. Beväpnad med denna information och ditt eget engagemang för att lyckas, kan du verkligen sluta röka för gott.Source link