Du kan ge upp rökning med dessa pekare


Det finns ingen rökare någonstans som inte vet att de borde sluta. Det är inte en vanlig händelse att få en rökare att notera hur mycket de förbättrar sin hälsa. Ingen rökare har ingen aning om vad som slutar ta, men tidigare rökare har rest den vägen framför dig. Läs vidare för att ta reda på vad som har fungerat för mer råd och dela med sig av sin expertis.

Sluta röka dagligen. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Tips! Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det avgörande att du är dedikerad att se den genom. Den vanligaste orsaken till återfall är misslyckandet att fullfölja beslutet att sluta röka.

Om du skriver problemet skriftligt kan du ändra hela ditt perspektiv. Detta kan hjälpa dig att vara motiverad, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Se till att du kommer ihåg att ta processen en dag i taget. Att sluta röka är en lång process. Bara fokusera på idag, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

TIPS! Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ställa in fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, några anti-depressiva läkemedel.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, överväga nikotin ersättningsterapi.

Tala med läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig möjlighet att sluta.

Minska mängden cigaretter du röker. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Du borde inte försöka att axla hela bördan av rökningstopp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp.

Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå till en film. Efter en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Ta tid och pengar du sparar genom att sluta röka och tillämpa den på träning. Du får ett endorphin boost som kommer att hålla dig från att oroa dig så mycket om cigaretter. Som en extra bonus kommer utövandet att kompensera de förändringar som din ämnesomsättning kan genomgå när du slutar och detta kommer att hjälpa dig att få så lite vikt som möjligt.

TIPS! Rådgivning kan vara vad du behöver för att sluta röka. Ibland är känslomässiga skäl relaterade till varför människor röker.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att du måste sluta. Det absolut bästa sättet att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Detta kan hjälpa dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Det enda sättet att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Att stoppa är det enda sättet att verkligen sluta. Stanna bara och börja inte igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

En oral fixering kan spela en stor roll i rökningmissbruk. Om det här gäller dig, försök hitta andra innovativa sätt att tillgodose denna vana. Du kan bära mycket tuggummi eller godis, som kan användas för att distrahera din mun. Andra får snabb lindring från elektroniska cigaretter.

Skriv in listan på en märkbar plats där det ofta kommer att få ögat. Denna motivation kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt skulle röka.

Gå inte överbord med att äta! Sluta inte röka och börja en diet under samma vecka. Istället borde du äta en balanserad kost full av frukter och grönsaker medan du slutar röka. Studier visar att tobaksprodukter i munnen gör att grönsaker, frukter och fettrika mejeriprodukter har en dålig smak. Men genom att konsumera dessa livsmedel kommer din hälsa att öka, medan din lust att röka kommer att försvagas.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta, är det nyckeln till att inte ge upp. De flesta som slutade med framgång har försökt att sluta flera gånger innan de faktiskt slutar.

Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att göra ont, men det kan bli en annan dag eller till och med år med rökning, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Kom ihåg att ha "bara en" kan starta om fel väg.

Nu är det dags att sluta röka. Välj inte ett datum för framtiden, börja idag och skapa plan och säkerhetskopior som du behöver vara framgångsrika. Att sluta kan minska risken för att du buktar för en eventuellt dödlig sjukdom. Att sluta röka skyddar också din familj, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

När du försöker sluta kan lollipops hjälpa. När du verkligen vill ha en rök suger du på en lollipop istället. Du kan hålla den som en cigarett och det kommer att uppfylla ditt känslomässiga behov av att röka. Godisdelen kommer också att hålla din mun upptagen. Detta kommer att ge din hand och mun något att göra, så du kan ha lite bättre chans att övervinna vanan att röka.

TIPS! Bli inte förvånad om du längtar på vägen, även om du inte har rökt i åratal. Det är viktigt att du inte njuter av ens en enda puff.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå varför någon skulle tända när de vet att rökning orsakar hälsofrågor. De som inte är beroende av nikotin kommer aldrig att inse hur svårt det är att ge upp. Det finns människor som slutat röka, och de har använt några av de metoder som förklaras i den här artikeln. Använd deras idéer och erfarenheter för att göra din dröm att sluta en verklighet.