Du kan göra det! Sluta röka idag med dessa beprövade tekniker


Nikotin är otroligt beroendeframkallande. Det gör det mycket svårare att leva utan en cigarett om du redan har börjat röka. Se till att du vet hur du når ditt mål innan du slutar.

Ta varje dag en åt gången. Att sluta kan vara en lång process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Tips! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp . Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Det här kan vara nudgen i rätt riktning du måste sluta röka.

Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Ersättningsbehandling

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Tips! Försök att träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress.

Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Nikotins beroendeframkallande gör det väldigt svårt att sluta röka. Att ge upp cigaretter kan tyckas nästan omöjligt, både fysiskt och mentalt. Ge dig själv en stridschans genom att följa råd från denna artikel. Om du försöker tillämpa informationen du bara läste finns det ingen anledning att du inte kommer att kunna sluta.Source link