Du kan göra det! Sluta röka idag med dessa beprövade tekniker


Trots att de flesta är medvetna om de negativa konsekvenserna när det gäller nikotinberoende, kämpar många människor för att bryta sin vana. Om du själv har kämpat för att sluta röka, har denna artikel råd om hur man slutar röka för gott. Applicera alla de som du tycker är mest användbara när du försöker sluta röka.

Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, vägledning och råd om hur du slutar. Stödgrupper kan ofta hittas hos din lokala kyrka, högskolor, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

TIPS! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. För många, uppehåller sig sent på kvällen leder det till ökad cigarettbehov. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full natts sömn, är du mycket mer sannolikt att sluta röka för gott.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Sluta röka

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är svårt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Tala med dig om du planerar att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta som du kanske inte har.

Motivation och positiv attityd är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, hur rena dina tänder kommer att bli, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Medan många människor svarar på negativ förstärkning kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

Överväg att använda en terapi av nikotinbyte. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. En hel del begär är ganska överväldigande. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Tips! Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Klipp tillbaka innan du röker. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att sluta helt och hållet. Försök vänta minst en timme efter att du vaknar innan du har din första cigarett för dagen. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett helt och hållet för att skära ner på din rökning.

Det bästa sättet att sluta röka är bara att sluta. Att stoppa är det bästa sättet att verkligen sluta. Försök bara att sluta och börja aldrig igen. Denna metod kan verka lite hård. Den har visat sig vara den mest effektiva på lång sikt.

Sätt denna lista på en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Detta kan bara hjälpa dig att motivera dig under svaghetstiden.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

TIPS! Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt.