Du kan göra det, sluta röka idag med dessa bra tips!


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. Det gör din hudrink, dina tänder och fingrar gula och ditt andetag och hår stinker. Det kan också orsaka många allvarliga hälsoproblem. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. För att komma igång på vägen för att vara rökfri, läs vidare.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Det här hjälper dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverka med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom.

Koncentrera dig varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Sena kvällar

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

TIPS! För att sluta röka, försök skapa en lista över sätt du kan sluta. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Tänk på att använda nikotinsättning alternativ när du slutar röka. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Cravings kan ofta vara överväldigande. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

Gör inte allt här själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Tips! Se till att du äter bra. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Det här är det första steget att sluta.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning, över tid än människor som använder andra metoder.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett och undvika dem. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får trängseln under kontroll.

Rökvanor

Att sparka röksvanen är sällan en lätt uppgift, men det kommer att vara väl värt det på flera sätt än du kan tänka dig. Nu när du har läst tipsen från den här artikeln, förhoppningsvis känner du dig mer säker på att du slutar sluta röka vanan. Välj din favorit tips och prova den idag!Source link