Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Det är känt att leda till en rad hälsoproblem, såsom hjärtattacker, emfysem och lung- och halscancer. De runt dig som andas in i din rök är också i fara. Det är därför som slutar är viktigt. Informationen nedan ska hjälpa dig att nå ditt mål och sluta egentligen.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Dina ansträngningar kommer att bli enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten innan du får en cigarett.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Kolla din tidning och det lokala sjukhuset om hjälpmedel.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Samla stöd från alla som du älskar. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Nikotinutbytesbehandling

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. En hel del begär är ganska överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig, undviker du att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

TIPS! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar efter cravings.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som ha en cigarett. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Rökare har en väsentligt högre risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Från hjärtsjukdomar till lungcancer är de hälsoproblem som orsakas av cigaretter inget skratta. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Använd detta råd så att du kan lyckas sluta röka.Source link