Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Din familj vill inte att du ska röka. Din läkare vill ha samma sak från dig. Även människor som inte bryr sig om dig, som försäkring, kommer att stödja dig när du slutar. Så, varför har du inte gjort det än? Hitta de tips och råd du behöver i den här artikeln för att hjälpa dig att sluta. Tiden är inne; och när du gör det, se inte tillbaka.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. En hel del begär är ganska överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter under rökning.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att vara engagerad.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara prata med människor som går igenom samma sak kommer att hjälpa till att stimulera dig att sparka vanan.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och stressen kan orsaka. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar.

Secondhand Smoke

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de människor du bor med.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat cigarettmärke. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Du kommer att upptäcka att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

Tips! När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggare som kommer att göra dig vill en cigarett. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Du kan sluta idag. Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Detta kommer att hindra dig från att ändra sig och senare, och ge dig ett försprång på att vara en quitter. Att sluta hindrar också de som omger dig från att andas in i andrahands rök, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

Istället för att röka en cigarett får du lite motion. Övning är ett effektivt sätt att tänka på begär och det släpper också känna bra kemikalier som kan lätta på dig när du tränar. Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare ämnesomsättningen som är förknippad med att sluta genom att öka din träning.

TIPS! Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen ? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade rätt inställning, eller de gav sig helt enkelt för fort.

Denna artikel har gett dig allt du behöver för att sluta röka för livet. Att vara en icke-rökare kommer att lägga år till ditt liv. Ta de pengar du sparar och spendera den på din familj som ett tack för att du stöttar dig genom det värsta. de förtjänar det!Source link