Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Du måste vara motiverad om du vill bli framgångsrik när du bestämmer dig för att sluta röka. När du slutligen slutar kommer du att dra nytta på många sätt. Håll fördelarna i åtanke och reflektera över dem när du känner att du är vaknande. Skydda din hälsa och familjens hälsa, spara massor av pengar, undvik att vara högre risk för farliga cancerformer och känna och se bättre ut. Fortsätt läsa för att hitta tips och tricks, som hjälper dig att lyckas med att sparka vanan.

Support Group

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plus och minuser om att stoppa . Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i sjön. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Tips! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Försök inte sluta röka utan stöd. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

Nikotin Cravings

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder för att hjälpa till att hantera din nikotin cravings och uttag. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Avsluta kan vara en lång process.

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Avsluta så många gånger du behöver. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Sluta röka om du verkligen vill sluta. Det här är den bästa metoden för att börja ditt uppdrag. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Denna metod är notoriskt utmanande. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutat röka. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och fräsch och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

Tips! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den perioden.

Planera hur du lyckas hantera stress. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Gör valet att inte röka alls. Du kanske tänker att du kan hantera att ha bara en cigarett, men i själva verket kommer den ena cigaretten förmodligen att ångra alla dina avslutande ansträngningar. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Kom ihåg hur viktigt det är att vara stark, även i dina svåraste tider, för att sluta röka. Håll en lista över dina starkaste motivationer och hänvisa ofta till det. Håll råd från den här artikeln i åtanke för att bränna dina ansträngningar att sluta röka, och kunna motstå framtida frestelser att lysa upp.Source link