Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Motivation är den viktigaste faktorn när det gäller att sluta röka. Att sluta röka ger en mängd fördelar. Några av dessa fördelar är utan tvekan värda ansträngningarna att sluta. Det främjar inte bara allmän hälsa och hälsan hos dem runt dig och blir av med ett stort kostnadscenter i ditt liv, men det hjälper dig också att sänka risken för lungcancer. Fortsätt läsa för att hitta de bästa sätten att hjälpa dig att sluta röka för gott.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

Se till att du går ett steg åt gången. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Tala med en läkare innan du börjar träna rutin.

10 minuter

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare inställning.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Var klart att du behöver sitt obehagliga stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruket utan smärta och påfrestning.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang genom att beakta orsakerna till att du vill sluta.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Sluta röka

Att ha en positiv attityd och mycket motivation kan direkt påverka hur lätt det är Det är för dig att sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg de positiva fördelarna med att sluta. Det kan vara ännu mer användbart.

Du måste vara ihållande i din strävan att sluta röka, även när du möter svåra tider, om du vill uppnå framgång på det. När du tänker på alla saker som du måste få eller förlora av dina rökval, ska besluten vara tydliga. Använd de råd du har läst här för att sparka vanan och förbli rökfri för livet.Source link