Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Nikotin och andra kemikalier som finns i cigaretter är extremt beroendeframkallande. Det gör det mycket svårare att leva utan en cigarett om du redan har börjat röka. Se till att du lär dig allt du kan för att hitta de bästa sätten att gå vidare för att nå dina mål.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta röka är en process. Tänk inte för långt framåt i tiden. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Gör en studie om vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina utlösare . Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Undvik att sluta kalla kalkon, vilket sällan fungerar.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Prata med dem som du är nära med om inverkan av rökning i ditt liv och ditt beslut att sluta. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Det bästa sättet att sluta har ett utmärkt stödsystem på plats. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka mycket.

Var förberedd med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Håll en lista över flera distraktioner som du kan använda om man inte arbetar.

Tips! När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att informera dina älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Gör en träningsprioritativ prioritet. Strax efter att du slutat röka börjar din lungkapacitet att förbättras. Detta gör att träna enklare än det brukade vara. Ökad övning kommer också att se till att du inte får någon vikt efter att du slutat. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men det kommer åtminstone att hjälpa till att lugna dina begär att röka.

En sak som mycket komplicerar att sparka röksvanan är beroendeframkallandet hos nikotin. Att sluta kan vara en utmaning för människor, i deras kropp och i deras sinne. Implementera tipsen i den här artikeln och förenkla processen att sluta själv. Om du försöker tillämpa informationen du bara läste finns det ingen anledning att du inte kommer att kunna sluta.Source link