Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Rökning minskar livskvaliteten för dem som är beroende av den. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. Det kan också påverka din hälsa negativt. Lyckligtvis kan du undvika dessa illamående effekter av rökning, helt enkelt genom att sluta. Om du inte är säker på hur du slutar läser du tips från den här guiden om hur du ska göra detta.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

10 minuter

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det finns stor fördel i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

Secondhand Smoke

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Att sluta röka är inte lätt, men det är definitivt värt de stora fördelarna med din hälsa, ditt sociala liv och till och med ditt utseende. Efter att ha läst dessa tips bör du vara mer säker på att sparka din rökning vana. Välj en av dessa tips och prova.Source link