Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Det kan vara svårt att röka ibland. Du måste avbryta vad du gör för att gå ut och röka, och du känner inte rätt om du inte har dina favorit tobaksprodukter med dig. Om du verkligen är engagerad i att sluta med din tobaksvanor, läs vidare. Denna artikel innehåller många tekniker som hjälper dig att sluta röka.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad och hålla frestelsen i våg.

Var lätt när du slutar röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Siktmål

Fortsätt försiktigt på en dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Tips! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Nikotin Cravings

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

TIPS! Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

Försök och träna när du kan. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras direkt. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om det höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer det att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

Om du är trött på att känna behovet av att röka, är du halvvägs att sluta. Rådgivning i ovanstående artikel ska ge dig resten av den information du behöver för att eliminera denna dåliga vana för gott. Använd rådet i denna artikel och befri dig från rökningens vana.Source link