Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Så många vet att de inte borde röka, men fortsätt att göra det trots denna kunskap. Det är för att sluta är en svår uppgift, och folk återvänder bara till att röka eftersom det är så svårt att sluta. För att lära dig mer om rökningstoppningsalternativ, fortsätt läsa!

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

10 minuter

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

När ett begär kommer på att äta när du slutat röka, räcker för grönsaker och frukt. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesstämning genom hälsosam kost.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

Försök inte göra det själv. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Sök support online. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp att prata med andra rökare om de olika sluttekniker som de har försökt. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika emotionella kamperna som följer med denna resa.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen för att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Undvik att bli en statistik!

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! Om du slutar nu, kommer du att minska chansen att du kommer att dö från att röka. Din familj påverkas också av din rökning, eftersom andrahandsrök har visat sig vara dödligt.

Om du känner att du håller på att knäcka, ring någon som redan har slutat för att uppmuntra stödord. Oavsett om det är en familjemedlem eller en vän, prata med någon för att underlätta dina begär. Spendera tid på telefonen kommer att distrahera dig medan craving passerar, och det är bra att veta att du har stöd i ditt slag med nikotin.

Minns en lista med dina mest pressande skäl för att sluta röka. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Detta är ett kraftfullt sätt för dig att ta ditt mentala och fysiska fokus bort från ditt nikotinuttag och för att uttrycka det på andra viktiga behov och behov.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Du borde nu förstå att sluta röka är möjligt om du sätter in ansträngningen. Det viktiga är att göra en plan som hjälper dig att hålla dig stark. Genom att implementera tipsen i den här artikeln är du säker på att sluta röka och aldrig se tillbaka.Source link