Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Med de stressar som finns i vardagen kan det vara svårt att räkna ut de bästa teknikerna för att sluta röka. Men du behöver inte känna dig fångad längre, använd den här artikeln och tipsen inuti för att hjälpa dig att stanna för gott.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Sluta röka

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symtom där du normalt röker. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker rökningstriggerna du är van vid.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger när det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Berätta själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i allmänhet hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Förstå att även en cigarett kan förstöra dina avslutande planer.

Sluta röka så snart som möjligt. Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Dessutom kommer du att skydda dem runt dig från de farliga effekterna av rök som de andas in i andra hand.

För bästa resultat, byt ut din cigarettvana med en ny träningsgrupp eller fysisk aktivitet. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare metabolism som är associerad med att sluta genom att öka träningen.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Rådgivning kan hjälpa dig att sluta smoing. Ibland röker människor av känslomässiga skäl. Om du kan ta itu med det underliggande problemet blir det lättare att sluta röka. Om detta verkar som något som skulle vara till hjälp, prata med din läkare för att få en hänvisning till rätt person.

När du bestämmer dig för att det är dags att sluta, skriv en lista med faktorer som motiverar att du vill sluta röka. När du börjar kämpa, dra ut din lista, och det kan ge dig den motivation du behöver för att fortsätta.

Nu när du har läst den här artikeln borde du ha mycket mer förtroende för din förmåga att permanent sluta röka. Ta stegen för att sluta i stället för att fortsätta skada hälsan hos dig själv och de som finns omkring dig.

TIPS! Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet.Source link