Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Varje rökare är medveten om att de ska sluta. Har du någonsin pratat med någon annan som röker och får dem att prata om hur bra deras cigarett är för dem? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör. Läs den här artikeln för att få reda på hur du kan utveckla en plan att sluta röka som kommer att bli framgångsrik.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa efter begär, känna emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du vill sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att lätta din ansträngning för att sluta röka. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, samt mot stödgrupper och andra informationskällor.

Nikotinutbyte

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av biverkningen av stress. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Be om support online via grupper eller forum. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse för vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Tips! Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress.

När du lär dig att leva utan cigaretter, är det bra att undvika utlösningssituationer som normalt skulle innebära att du röker för dig. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Drick inte enbart i baren eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa begäret.

Alltid säg "Nej!" Till och med en puff. Medan det kan tyckas bra att röka en tillfällig cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Lös innan du ens är frestad att aldrig försöka "bara en".

Om du får ett begär, och du känner att du inte har tillräckligt med viljeställning att avstå, ring någon att stödja dig. Gör ansträngningarna att diskutera dina känslor och reaktioner när det gäller din försvagningsbestämning med en vän eller någon i din familj. Att nå ut för hjälp gör att du känner dig mindre isolerad och ensam. Dessutom kan prata med någon distrahera dig från dina känslor av frestelse, så att du inte ger efter dina begär.

TIPS! Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att behålla Din vikt är stabil efter avslutat. En förnuftig diet hjälper till att förhindra eventuell viktökning du annars skulle kunna uppleva.

Det är svårt för en icke-rökare att förstå varför en rökare tänds en cigarett och vet att de riskerar att sätta på sig sin hälsa. En nonsmoker kommer inte heller att veta hur svårt det är för dig att sluta. Det har emellertid funnits människor som verkligen har slutat, och deras erfarenheter delades i ovanstående artikel. Använd deras idéer och erfarenheter för att göra din dröm att sluta en verklighet.Source link