Du kan lämna den dåliga vanan bakom dig


Även de med mycket starka viljor kan ha svårt att sluta röka. Även om du verkligen vill sluta, kan någonting alltid rita dig om du inte är redo. Om du äntligen vill sparka vanan för bra, läs vidare för tips och förslag som kommer att göra allt för dig.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Trots att när folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta, kan positiva förändringar också hjälpa.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Observera några godisar som du kommer att låta dig ha när du slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Om du håller på med att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter det skedet är de längtan du känner mestadels psykologiska. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svårt att arbeta genom att ha denna kunskap bakom dig, kan det göra det lättare att klara.

TIPS! Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor.

Som du förstår, behöver stoppa röka inte vara en mardröm. Genom att tillämpa förslag från den här artikeln kan du göra din rökning vana en sak från det förflutna. Du kan bli förvånad över vad du kan göra när du är fast besluten!Source link