Du kan sluta röka med dessa mycket effektiva tips


Rökning dessa dagar kan vara ganska besvärligt. Du måste sluta allt du gör för att gå utomhus för att få en rök, och om du någonsin är utan dina cigaretter känner du dig förlorad. För att bryta denna fula vana, fortsätt läsa! Denna artikel innehåller mycket råd om hur du slutar röka.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka att stanna hos dig.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att du räknar ut de sätt som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Replacement Therapy

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Överväg nikotinersättningsterapi. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Du kan prova nikotinbytebehandling om du har nikotinuttag. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

TIPS! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Du kommer att upptäcka att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. En mängd olika mediciner är tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt.

Ta hänsyn till effekterna på din familj som kan vara orsakad av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Det finns inget behov av att du är en av dessa statistiker.

En av stegen för att sluta röka känns som om du är trött på att röka. Vad du har läst här hjälper dig att gå vidare till steg två, faktiskt sluta, och genom resten av stegen som leder dig på din resa för att bli nikotinfri. Prova några av de olika strategierna du just har läst för att hjälpa dig att lämna din önskan att röka bakom.