Du kan sluta röka med dessa mycket effektiva tips


Rökning har många negativa effekter på ditt liv. Det förändrar hur du ser ut, eftersom dina tänder blir gula med nikotin. Det påverkar också hur du luktar. Viktigast är att rökning påverkar din hälsa. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Om du inte vet vad du ska göra för att sluta läser du den här artikeln.

Se till att du går ett steg åt gången. Avsluta kan vara en lång process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka, så att du kan bygga en rökfri framtid.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Ta tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Som med andra missbruk, närma dig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

För att förhindra dig att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller carb-laden matar. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Nikotinutbyte

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicinering för att sluta röka.

TIPS! Försök att träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Träning är också en bra stressavlastare.

Försök inte sluta röka utan stöd. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Att ha ett samtal med dem som delar samma upplevelse kan hjälpa dig genom processen.

Sluta röka

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Prova en av dessa valda tips idag.Source link