Du kan sluta röka med dessa tips


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa, utan även hälsan hos de omkring dig. Cancer, hjärtsjukdomar, emfysem – detta är bara några av de många hälsorelaterade frågor som har kopplats till rökning. Begagnad rök är också farlig. Det är därför det är viktigt att sluta. Den här artikeln visar dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

Anmäl dig till hjälp av din familj och vänner för att stödja dina ansträngningar att sluta röka. Kommunicera ditt behov av stöd, så att de kan förstå deras viktiga roller, snarare än att bli bedömande eller tveksamma. Påminn dem att du kan ha tider med frustration och irritabilitet och be dem bära med dig. Att sluta är svårt, men om du har stöd från dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

TIPS! Utveckla en ärlig lista över fördelarna med att röka och att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att lägga ner något skriftligt kan förändra hela ditt synsätt.

Viljan tycks oftast komma när en person känner sig stressad. För att förhindra att du blir offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stresslindring. Anta hälsosammare vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dansa. När du har lite ledig tid, ockupera dig själv med lättare distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

En viktig faktor när det gäller att sluta är ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Tänk positivt på hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder kommer att vara, eller hur mycket bättre ditt hus kommer att lukta. Även om att veta farorna med rökning kan skrämma vissa för att lägga ner tobak, kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta också.

Ansträng dig för att minska din rökning. Om du vill sluta röka helt kan det få dig att peka i rätt riktning. När du vaknar, vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

TIPS! Du måste göra ditt rökavvänjande så enkelt som möjligt. Att försöka sluta med kall kalkon är aldrig en bra idé.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta människor slutar inte lyckas röka första gången de försöker. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. När du blir motiverad igen, se till att du ställer in ett nytt datum för när du ska sluta. Avsluta längre och längre perioder varje gång. Med tiden går du tillräckligt länge för att du inte känner behovet av att röka igen.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och till och med möbler. På detta sätt påminner inte ditt nya luktande hus om att röka.

Nästan alla känner till farorna och hälsoriskerna med rökning. Det finns flera hälsoproblem relaterade till rökning som hjärtattacker, cancer, hjärtsjukdomar och emfysem. Du måste inse att begagnad rök är lika farlig, om inte farligare för människorna omkring dig, och att du också utsätter deras hälsa. Utnyttja de råd du har hittat här i praktiken, och du kan kanske sparka den dåliga vanan för alltid.Source link