Du kan sluta röka med dessa tips


Forskning har visat att nikotin i cigaretter kan vara extremt beroendeframkallande. Tyvärr betyder det att det är så svårare att ge upp vanan att röka. Se till att du har bra information om hur du går vidare för att få en bra chans att uppnå ditt mål.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Tips! Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta kan du sätta långsiktiga mål.

Träningsrutin

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Kom ihåg att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också mata dig något hälsosamt.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig just nu.

Tips! Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Belöna var och en av dina milstolpar när du försöker sluta röka. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Du kan också försöka bara röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

Tips! Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer du kommer dit. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe.

Det är svårt att sluta röka eftersom nikotin i cigaretter är väldigt beroendeframkallande. Stopp kan orsaka både fysiska och emotionella uttag. Använd informationen som finns här för att göra saker lite mer hanterbara för dig själv. Med lite hårt arbete, beslutsamhet och den kunskap du har fått här kommer du att sluta för gott!Source link