Du kan sluta röka med dessa tips


Det kan vara svårt att sluta röka, när cigaretter är så lättillgängliga i de flesta kulturer. Du behöver inte känna att du är instängd Använd istället råd i denna artikel för att hjälpa dig att starta din resa.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att ta upp frågan skriftligen hjälper dig att se det tydligare.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Det kan också vara en bra stressavlastare. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Varna dem också för att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Du behöver hjälp av andra under denna process.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Få hjälp av dina vänner och familj. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Om du hoppas sluta röka, försök att undvika eventuella situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Pröva en förändring om du är van vid att ha den första cigaretten på morgonen med kaffe eller med cocktails i slutet av arbetsdagen. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

TIPS! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Gör ett rökfritt mantra. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli en annan dag eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Kom ihåg vad du redan har varit och bara säg nej.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Att sluta röka är svårt, och till och med en väl förberedd insats kan misslyckas ibland. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du ska undvika det här gången. Du kan triumfas nästa gång på grund av vad du lärde dig denna gång.

Vet att när du slutar röka förbättrar du ditt liv, i motsats till att göra ett ädelt offer. Om du anser att du slutar optimalt har du bättre chans att fortsätta fokusera på ditt mål och uppnå det snabbare. Detta kommer att hjälpa dig att förstå värdet av att sluta för ditt liv, ur ett kort och långsiktigt perspektiv. Om du gör det kommer du att stärka din önskan att sluta och hjälpa dig att nå dina mål denna gång.

Om du vill hålla sig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Nu när du har dessa tips till ditt förfogande, kommer du att upptäcka att det är möjligt att sparka denna vana en gång för alla. Om dina vänner eller familjemedlemmar fortfarande röker, vidarebefordra det du just lärde dig om att sluta. På så sätt kan alla befria sig från denna vana, om de önskar.