Du kan sluta röka när du följer detta råd


Rökning är dålig för din hälsa och för vår familjs hälsa. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Alla som tvingas inandas i cigarettdammar i form av begagnad rök kan också sättas i stor fara. Det är därför det är viktigt att sluta. Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Detta kan hjälpa till att motivera dig att stanna på kursen, och kan till och med sluta med att du fortsätter att vara fokuserad.

Sluta röka dagligen. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Kom ihåg att du kan ställa dig själv långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

TIPS! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Innan du börjar en träningsplan, diskutera det här med din läkare.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka. De kan förhindra några av de obehagliga fysiska symptomen som hör samman med rökstopp.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de utlösare som får dig att känna dig som en cigarett. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

TIPS! Bekräfta din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när cravingsna sparar eller trycket lägger på. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage.

Försök inte göra det själv. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

Fira varje milstolpe längs din väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Det här är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

TIPS! För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Steam-clean eller shampoo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta gardinerna och draperierna.

Om du röker i ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Om du gör det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en ständig påminnelse om de cigaretter du njöt av.

Du kan hitta stöd i form av onlinefora. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är involverade i processen.

Att tänka på effekterna av att röka på din familj kan tjäna som en seriös motivator för att sluta röka. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Bli inte en statistik.

TIPS! När du planerar ditt slut, glöm inte att föra in belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Kom upp med en givande belöning för varje bestämd mängd dagar, veckor eller månader du går utan att röka.

Gör "NOPE, inte en puff, någonsin" din mantra. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Kom ihåg vad du redan har varit igenom och säg bara nej.

Komma upp med en lista som anger dina huvudorsaker för att sluta. Upprepa dem till dig själv, när du känner dig villig att röka. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera på det positiva av vad du har, snarare än vad du har gett upp.

Om en oral fixering är en stor del av din rökberoende, hitta andra sätt att hålla din mun upptagen. Många som slutar röka gillar att bära hårt godis eller tuggummi med dem av denna anledning. Andra hittar elektroniska cigaretter erbjuder snabb lättnad.

Tips! Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt.

Ta reda på vad som inspirerar dig att sluta röka för gott. Du borde skriva dina främsta anledningar till att sluta röka på en liten papperskorg och placera den i din plånbok. Ta ut papperet när du vill tända en cigarett och läs varför du slutar.

Ge dig själv en belöning när du träffar milstolpar. Förstå att du inte spenderar nästan lika mycket pengar när du slutar röka. Om du sparar dina pengar kan du köpa dig en present! Detta kan hjälpa dig att motivera dig på ett stort sätt för att fortsätta att undvika att röka.

Rökning är en vana som dödar. Rökning är förknippat med ett brett spektrum av allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.

Tips! Vet att när du slutar röka förbättrar du ditt liv, i motsats till att göra ett ädelt offer. När du ser fördelarna med att sluta, blir det lättare.Source link