Du kan sluta röka när du följer detta råd


De flesta har svårt att försöka sluta röka. Ingen metod fungerar för alla. Du måste undersöka olika metoder och hitta de som fungerar för dig. Du kanske tycker att det är lättare än du trodde när du följer tipsen nedan.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Tips! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

Sluta röka

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Gör klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

TIPS! När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Kraven kan vara överväldigande. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Studier har visat att personer som använder någon typ av nikotinersättningsprodukt är dubbelt så troliga att de slutar röka. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Detta ökar dina chanser att lyckas avsevärt och tar dig till var du vill.

Sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan verka hård. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Omgiv dig med motivativa anteckningar, eller bifogar betydelse för ett smycke, bär det ofta. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

När du är frestad att röka, berätta själv, "Nej. aldrig. Jag tar inte ens en puff. "Även om det kan tyckas bra att röka en enstaka cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

TIPS! Har dina nära och kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik.

Sluta röka

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Sluta röka omedelbart. Många säger att de kommer att sluta i framtiden, och när det datumet kommer, följer de inte igenom. Ju mer du röker desto högre risk kommer du att få av en sjukdom på grund av att du röker. Att sluta kan inte bara skydda din hälsa utan även din familj. Låt inte exponera dem för potentiellt dödlig begagnad rök; sluta idag.

TIPS! Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Sluta röka

Det är sant att försök att sluta röka är inte alltid lätt och det finns ingen bot-allt som fungerar för varje rökare. Det är inte omöjligt att sluta röka. Använda de tips du har lärt dig från den här artikeln hjälper dig att sluta röka. Ge dessa tips ett steg, och kanske kommer du även att överraska dig själv med dina framgångar!Source link