Du kan sluta röka när du följer detta råd


Massor av människor rapporterar att det är mycket svårt att sluta röka, men det kan bara bero på att de inte är helt säkra på hur man gör det. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. De råd som följer kommer att hjälpa alla som slutar röka.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Sluta röka så lätt som möjligt. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Försök med hypnos för att hjälpa dig att sluta röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. Tänk på det här alternativet eftersom det har fungerat för tusentals människor!

TIP! När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Se till att du tar processen en dag då. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Tips! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Bli av med tändare och askkoppar. Tvätta ditt hus och kläder noga så att de inte längre lukar som rök. Rengöring av alla dessa objekt kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din önskan om en rök i sjön.

Se till att du pratar med en sjukvårdspersonal om olika sätt att sluta röka. Det finns många rökningstoppningsalternativ. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig när du slutar röka. Det finns allt från droger som minskar abstinenssymptom på nikotinbytebehandlingar för att avvänja dig långsamt. Lyssna på läkarens rekommendationer och hitta en som hjälper dig att sluta sluta för gott.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom.

Om du har problem med att motstå uppmaningen att röka, få någon annan in på det direkt. Det här kan vara vän, familj eller medarbetare; bara berätta för dem om din frestelse. Den tid som spenderas under telefonsamtalet hjälper dig att distrahera dig medan begäret passerar, och att du vet att du inte är ensam hjälper dig att hantera problemet.

Om du funderar på att sparka din cigarettvana, skapa en detaljerad lista över saker som motiverar dig att hålla fast vid det. Om du slutar kämpa kan du få ut din lista och använda den för att motivera dig själv.

Var realistisk om varför sluta röka kommer vara svårt för dig först. Många som misslyckats sluta röka, brukar gå tillbaka under de första månaderna. Är du ofta frestad att röka när stressad? Var medveten om dina utlösare.

TIPS! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Huvudstoppet för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotinavgiften.

Försök att byta ut motion för att röka i ditt dagliga liv. Din kropp kommer att återställa dina ansträngningar med större uthållighet och effektivare träningspass, när du återhämtar dig från den fysiska skadan från tobaksmissbruk. Bonusen på förnyad styrka och hälsa är att du kanske inte vill sabotera dina insatser genom att låta cigarettvanan krypa tillbaka.

Vid denna tidpunkt vet du förmodligen hur viktigt det är att lära sig olika metoder för att röka upp. Så fort du upptäcker vilka metoder som är effektiva och vilka inte är, blir det enklare att sluta. Ta de råd som du har lämnat här, och du kommer att sluta så snart du är mentalt beredd att.