Du kan sluta röka när du följer detta råd


Att fatta beslut om att sluta röka är något som ger dig stora fördelar. Behåll dessa många fördelar i åtanke, och var alltid på utkik efter nya tips och tekniker, som de du hittar här, för att hjälpa dig på väg. Skriv ut den här artikeln och håll den praktisk för att påminna dig varför du slutar, hur du ska stanna rökfri och vad framtiden håller för dig.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Du måste göra vad som fungerar för dig. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Sluta röka

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Använd internet för att hitta online supportgrupper och forum. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan fråga om tekniker som har fungerat för andra, och dela med dig av din egen erfarenhet. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

Nu är det dags att sluta röka. Ange inte ett datum i framtiden som hänger på något annat, börja idag och skapa planen och säkerhetskopiorna som du behöver vara framgångsrika. När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det till en större motivation att sluta.

Om din viljestyrka är helt låg och du känner dig väldigt nära att ge dig en efterfrågan på en cigarett, behöver du ringa någon till sitt stöd. Det kan vara en familjemedlem, vän eller kollega, någon som du kan lita på att lyssna på hur du känner. Inte bara är det dags att prata en stor distraktion tills frestelsen att röka passerar, det är alltid tröst att veta att du inte kämpar denna strid ensam.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Följ en smart diet. Du bör inte försöka att dieten medan du slutar röka. I stället följer en förnuftig diet. Det har varit studier som har visat att att äta lättmjölkade mejeriprodukter, grönsaker och frukter kommer faktiskt att lämna dig dålig smak om du är rökare. Att äta dessa typer av mat kommer inte bara att öka din hälsa utan också hjälpa dig att sluta röka.

När du bestämmer dig för att sparka rökning, kan du inte tillåta dig att misslyckas. Ganska ofta tar det någon att försöka sparka vanan innan de faktiskt slutar för gott. Ett bakslag är inte så stor, bara analysera vad som hände, sluta igen och hålla fast vid det.

Du vet många fördelar som härrör från att sluta röka. Men dessa fördelar kanske inte räcker för att ge dig tillräckligt med motivation att sluta. Tack och lov, de tips du just läst borde ge dig hjälp. Använd dessa riktlinjer när du har ett begär eller när du inte känner dig motiverad. Snart kommer du vara fri från att röka och njuta av bättre hälsa och alla andra fördelar som följer med att inte röka.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.Source link