Du kan verkligen sluta röka – Tips för att visa dig hur!


Det är ingen hemlighet att rökning tobak har många negativa effekter på din allmänna hälsa, rökning är en svår vana att ge upp för gott. Om det här beskriver dig, har den här artikeln råd om hur man slutar röka för gott. Applicera dessa tips så att du kan komma på väg att sluta röka.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta bli svårare.

Träningsrutin

Starta träningsrutinen eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Tips! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många människor har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Så småningom, när rökning är eliminerad från ditt sinne, få en stor behandling.

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Vägen till stopp är bara en process.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte falta om du har ett återfall i dom. Några personer som slutar röka har gjort flera försök innan de lyckades. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer du att sluta bra och aldrig tända en annan cigarett igen.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Det här kan innebära att du limer motivativa affischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Oavsett din specifika strategi kan det hända att du har en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för att röka en cigarett.

Gör valet att inte röka alls. Du kan förmodligen övertyga dig själv en rök kommer inte att skada dina framsteg, men sanningen är det verkligen kommer att göra. Fortsätt att berätta för dig själv att "bara en" kan göra mycket skada.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och slåss frestelser.

Träning varje dag. Du kan bli förvånad över hur mycket enklare och mer behaglig motion är nu att du inte röker. Regelbunden träning kommer också att se till att du avvärjer eventuell viktökning. Medan de utgivna endorfinerna inte kommer att ge jämförbara effekter på nikotin, kommer det säkert att göra det lättare att dra tillbaka uttag.

Använda de förslag som skisseras ovan bör vara en katalysator som hjälper dig att börja ta bort cigaretter från att vara en del av ditt liv. Du kommer att känna dig mer värdig om ditt liv är fria från tobaksberoende. Ta din chans att bli av med denna ohälsosamma vana för gott. Belöningen för att sluta kommer att vara väsentlig, inklusive att se bättre ut och känna sig bättre.Source link