Du kan verkligen sluta röka – Tips för att visa dig hur!


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa följder för dig som rökare och de som finns runt dig. Du kan utveckla emfysem, lungcancer, eller lida av hjärtattack. Någon secondhand rök kommer också att vara farlig. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Biten som följer innehåller många bra idéer för att uppnå framgång när du slutar.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

10 minuter

TIPS! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Försök hitta något att tänka på om ämnet.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Sluta röka

Tala med dig om du vill sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra slut på att göra.

Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Rökare har en väsentligt större risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Bland de sjukdomar som rökning kan ge är lungsjukdomar, hjärtsjukdomar och emfysem. Även icke-rökare har ökad risk om de utsätts för begagnad rök. Följ de råd som ges i denna artikel, och förhoppningsvis kommer du att kunna sluta röka framgångsrikt.