Du kan verkligen sluta röka – Tips för att visa dig hur!


De flesta människor upptäcker att sluta röka är definitivt en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen enda botemedel som fungerar för varje person. Mest troligt att du slutfört framgångsrikt måste du experimentera med ett antal strategier och hitta de som fungerar bäst för dig. Försök med de råd som anges nedan, och du kanske tycker att sluta röka är lättare än vad du trodde.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Detta är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan ställa dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. Påminn dig om den skada som "bara en" kan göra innan trängsel någonsin slår.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

Sluta röka så snart som möjligt. Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Att sluta kan minska risken för att du buktar för försvagande eller dödlig sjukdom. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

Passar och ha kul! Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, så starta en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Den naturliga endorfiner övningen producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Att sluta kan vara lättare om du blir av med saker som påminner dig om att röka. Skura ditt hus för att hitta alla askkoppar, tändare och tomma förpackningar och kasta bort dem. Sätt sedan alla dina kläder genom tvättmaskinen och rengör hela huset för att eliminera alla rökluktar. Genom att göra detta kommer du att förhindra några triggers dessa saker skulle orsaka att påminna dig om att röka och få dig att begära en cigarett.

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att hysa sig i ditt sinne. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Ta tid och pengar du sparar genom att sluta röka och tillämpa den på träning. En bra träning översvämmer din kropp med feelgood endorfiner, och aktiviteten erbjuder en välbehövlig distraktion från cravings. Du bör också träna för att motverka vissa biverkningar av att sluta, till exempel viktökning.

Att prata med en rådgivare kan hjälpa dig att sluta. Ibland röker människor av känslomässiga skäl. Om du löser dina problem kommer du inte vilja röka lika mycket. Om det här är något du tror att du vill försöka, fråga din läkare vem du ska tala med.

Det är väldigt svårt emotionellt att sluta röka. Addiction-driven begär kan verkligen ta en vägtull på dig. Gör allt för att journalisera dina begär, din styrka, din nuvarande distraktion och sinnesstämning. Journal hur du bekämpade begäret. Använd detta som en vägledning för att bättre förbereda dig för framtida begär som du kommer att uppleva.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

De som är kreativa, förklarar dygderna att använda en journal i sin sluta rökning resa. För det mesta röker folk för att slappna av eller för att lugna nerverna. Regelbundna journalposter erbjuder ett hälsosammare sätt att arbeta ut stress och ångest. Du behöver inte heller betala rikta cigarettskatter för att göra det!

För att vara tydlig om varför sluta röka är ett sådant icke-förhandlingsbart mål, gör lite forskning på de allvarligare biverkningarna av denna otäcka vana. Kolla in uppriktiga bilder av rökningrelaterad tandköttssjukdom och lungcancer. Läs också dödsfall från personer som dog av sjukdomar som orsakats av rökning.

Den olyckliga sanningen är att sluta röka kan vara mycket svårt, och det finns ingen teknik som fungerar för alla. Trots svårigheten är det inte omöjligt att sluta. Du kan uppnå framgång genom att använda en kombination av strategier som de som skrivs i guiden ovan, tillsammans med stöd och motivation. Ge dessa tips ett steg, och kanske kommer du även att överraska dig själv med dina framgångar!

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.Source link