Du kan verkligen sluta röka – Tips för att visa dig hur!


Idag har samhället blivit riktigt medveten om de negativa effekter som rökning har på hälsan, men det gör det inte lättare för vissa människor att sluta. Om du vill sluta kan det vara att du behöver en enkel nudge. Fortsätt på för några bra tips som hjälper dig i riktning mot att inte röka.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Gör klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Få en annan distraktion då.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper till att hålla sig borta från att röka.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Detta kan hjälpa dig att uppnå din gärning.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

Övning istället för att röka detta kan hjälpa dig mycket. Träning ger en hälsosam, naturlig hög som är mycket effektiv för att bekämpa nikotinbehov. Att arbeta under ditt stopprökningsprogram kan också hjälpa dig att undvika att lägga på extravikt, ett fenomen som ibland kan bero på de fysiologiska förändringar som är förknippade med att sluta.

Du kan underlätta slutprocessen med några beprövade tekniker. Om du tillämpar de råd som du har läst bör du vara redo att försöka sluta röka. Applicera vad du lärt dig i den här artikeln för att behålla din hälsa.Source link