Du kan verkligen sluta röka – Tips för att visa dig hur!


Så många människor vill sluta röka men är avskräckta långt innan de ens börjar. Med en positiv utsikt och de råd du får i denna artikel kan du avsluta med framgång. Följ detta råd, och du kommer se att sluta röka är enkelt.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Försök aldrig att kyla kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

I händelse av att uppmaningen att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig sluta framgångsrikt.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

Positiv Outlook

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Avsluta så många gånger som du behöver. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

Många människor tycker om stöd från onlinebyte och diskussionsforum. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningarna som följer med att röka upphör.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Du är mer benägna att inte röka, om du är planerad att göra en alternativ aktivitet. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

För att hjälpa dig att sluta röka, vet att din familj kommer att behöva gå med och hjälpa och att de vet om det fortsätter kan du bli väldigt sjuk. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Låt inte dig själv bli en statistik.

Utsätt inte ditt slutdatum eftersom det borde ske omedelbart. Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det mer motiverat att sluta.

Det är sant att många människor vill sluta röka, men många ser inte själva göra det. De människor som lyckas i sitt slut är de som går in i kampen väl förberedd och extremt motiverad. Genom att använda dessa tips och tekniker kan du formulera en egen plan och hitta den framgång du letar efter.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är inte lätt, så du bör uppnå stöd från dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.Source link