Effektiva knep för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Det kan vara svårt att sluta röka om ditt liv är stressigt, och inte alla du stöter på är stödjande. Men du behöver inte fortsätta att gå igenom denna onda cykel av stress, tryck och rökning. Läs vidare om några tips som hjälper dig att sluta röka permanent.

Om du inte kan sluta med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

TIPS! Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från Rökning inkluderar att delta i ett träningsprogram och anmäla sig till det lokala gym. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

Älskade

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning av uttag.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du är på gång av att ge upp din rökning vana. För många individer leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Hitta något annat som kan tänka på saker när det händer

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att hålla dig motiverad och du kommer att kunna dela tips.

När du slutar röka, börja med att byta varumärken. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Du kommer att vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

TIPS! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, den viktökning som ofta förknippas med rökstopp.

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. När du känner dig svag, använd den för att hålla dig på rätt spår.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Du borde mår bättre om att sluta efter att ha granskat den här artikeln. Dela vad som har varit till hjälp för dig med andra som försöker sluta.Source link