Effektiva knep för att hjälpa dig att sluta röka för gott


De säger att sluta röka är extremt svårt. Vidare finns det ingen enda strategi som garanteras att fungera för alla. Du kommer troligen att behöva spendera lite tid på att undersöka metoder som kommer att fungera för dig. Börja med följande råd, och det ska ge dig användbara sätt att göra det lättare för dig.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Stödgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga.

Tips! En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du sänker cigaretten till slut, kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än vad du normalt skulle ha den dagen.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. När du vaknar kan cigaretter inte tycka som tilltalande, vilket innebär att du är ett steg närmare att sluta.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretterna. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning kan hjälpa till att lätta på stress.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Hitta en distraktion för att hålla dig upptagen.

Belöna dig själv

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Efter det ska du långsamt bygga belöningen tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Därför, för att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Minska din rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. När du försöker sparka vanan kan det vara till hjälp att du kan skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Tips! Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka , och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktökning.

Att ge upp cigaretter är inte lätt, och det finns inget magiskt botemedel. Du kommer att kunna sluta röka, miljontals människor innan du har! Du kan hitta framgång när du använder en kombination av tips som de i artikeln ovan, tillsammans med någon motivation och support. Så, se om någon av dessa tips kan fungera för dig. Du kan vara glad att inse att det var lättare än du ursprungligen trodde.Source link