Effektiva knep för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Livets stress och tryck idag gör det svårt att sluta röka, eftersom det alltid förefaller vara en anledning att plocka upp en cigarett. Lyckligtvis kan följande råd hjälpa dig att motstå dessa tryck och slutligen sparka röken vana.

Sluta röka gradvis. Försök aldrig att kyla kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta sluta.

Sluta röka

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person gör saker på egen väg. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Ta saker dag för dag. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling som hjälper dig att sluta.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hindra dig från att falla bort från vagnen.

Secondhand Smoke

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig . Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta röka ger fördelar för dig och dem du älskar.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara quitter! De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Så småningom kommer du att sluta bra och aldrig tända en annan cigarett igen.

TIPS! Gör en lista med strategier som hjälper dig att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Efter att ha läst den här hjälpsamma artikeln borde du nu känna dig extremt optimistisk om att sluta röka en gång för alla. Om du lägger på detta råd för att arbeta i ditt liv, kommer rökning snart att vara ett minne.Source link