Effektiva knep för att hjälpa dig att sluta röka för gott


Många människor vill bli rökningslösa. Rökning är otroligt ohälsosam, och långvarig exponering kommer att skada dina lungor över tiden. Rådgivning i den här artikeln kan hjälpa dig att slutligen göra dig av med din missbruk av rökning.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

TIPS! Oavsett vad du behöver titta på din avslutning en dag i taget. Det är en stor process att sluta röka.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Det bästa stället att börja när du slutar röka är att bara sluta. Det här är den bästa metoden för att börja ditt uppdrag. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Det har visat sig vara effektivt när tiden går.

TIPS! Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning kan också fungera som en stressavlastare.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Observera några godisar som du kommer att låta dig ha när du slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Att se fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Hitta något som ger dig motivation, även när du känner för att ge upp. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om du har använt rökning för att lindra stress, är det dags att hitta alternativa metoder för avslappning och stressavlastning. Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga kommer att tillåta dig att bekämpa stress utan att röka.

Tips! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan.

Nu har du en bättre uppfattning om vad som är inblandat i att sluta för gott. Kom ihåg att du måste vara stark, och medan valet är för dig, slutar du röka hjälper dig att stanna längre för dina nära och kära.Source link