Effektiva lösningar för att bota din uppmaning att röka


Rökning är inte bara ohälsosam, men det äventyrar dem runt dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Exponering för begagnad rök kan vara lika farlig som att röka cigaretter själv. Avsluta är därför nödvändigt. Den här artikeln innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta med framgång.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att ta en promenad ute en gång varje dag eller två.

Många människor tycker om stöd från onlinebyte och diskussionsforum. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. För att inte tala om, det finns de som redan har genomfört denna besvärliga resa och helt enkelt vill erbjuda en hjälpande hand från erfarenhet och bevisade resultat.

Om du ska sluta röka, kom ihåg att veckan man oundvikligen kommer vara den tuffaste. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

Sluta röka detta ögonblick. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

TIPS! Vila är viktigt när du slutar röka. För de flesta människor, uppehåller sig de sena på natten, de ökar cigarettbehovet.

Låt inte dig ge upp om du inte lyckades första gången du slutade. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga sluta ansträngningarna misslyckas ibland. Ta reda på orsakerna till din grottning, lära av den och försök sedan sluta igen. Om det händer i framtiden kommer du att veta exakt hur du ska övervinna det.

Försök att träna för att ersätta din rökning vana. När du tränar, slipper din kropp många endorfiner, vilket i sin tur gör ditt humör gå upp. Även när du tränar, är din kropp distraherad från att ha en cigarett. Dessutom förlorar du ämnesomsättningen när du slutar, och träning kan påskynda det.

Ät hälsosam mat som frukt och grönsaker för att hjälpa dig sluta röka. Hälsosam, naturlig, låg kalori livsmedel är till hjälp för att sluta. Till exempel kommer din mun och händer alltid att vara upptagen, så du behöver inte repeterande rörelser av rökning. När du äter dessa livsmedel regelbundet kommer du att minska dina chanser att gå ner i vikt. Dessutom bidrar vitaminerna och näringsämnena till att du känner dig så bra som möjligt under uttag.

TIPS! Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket hjälper till att sluta mycket lättare.

Skapa en mantra av de viktigaste orsakerna till att du slutar röka. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Detta kan hjälpa dig att fokusera på din motivation att sluta när cravings är starka.

Rökning har visat sig vara ohälsosam och farlig. Det finns många hälsorisker i samband med rökning, såsom hjärtattacker, lungcancer och emfysem. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Använd detta råd så att du kan lyckas sluta röka.