Effektiva lösningar för att bota din uppmaning att röka


Att behöva tillfredsställa ditt behov av att röka kan vara besvärligt ibland. Inte bara känner du dig ofullständig utan din rökning, du är ofta tvungen att avbryta dina dagliga aktiviteter för att gå ut och njuta av dina begär för en cigarett. Om du vill sparka den här dåliga vanan till kanten, fortsätt läsa. Denna artikel innehåller många tekniker som hjälper dig att sluta röka.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Sluta röka

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Det är en stor process att sluta röka. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att vara engagerad.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

TIPS! Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Det kommer betydligt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Klipp tillbaka på rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.