Effektiva stopprökningslösningar som verkligen fungerar!


Många upptäcker att en av de svåraste sakerna någonsin har varit att sluta röka. Det finns ingen surefire-metod att sluta. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Nedanstående tips hjälper dig att sluta med framgång.

Var lätt när du slutar röka. Undvik att gå kallt kalkon. Endast 5% av dem som försöker med denna metod lyckas. Försök med strategier som medicinering, behandling eller en plåster. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland är det nog att ta den här tiden för att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Innan du börjar en träningsplan, diskutera det här med din läkare.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

TIPS! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få.

Gör inte det själv. Att ha älskling stödjer du kommer att hjälpa enormt. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Support System

Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Det är svårt att sluta utan ett supportsystem. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

TIPS! Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Avsluta så många gånger som du behöver. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Du måste sluta dag för dag, lever i ögonblicket. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Tänk alltid på din motivation. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Men du bestämmer dig för att göra detta, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

TIPS! När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil.

Gör en plan för hur man hanterar stressiga stunder. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Besluta inte att sluta "någon dag." Gör det idag. Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. Att sluta röka har omedelbara hälsoeffekter och börjar minska risken för att dödliga sjukdomar utvecklas direkt. Detta lindrar också riskerna för begagnad rök, din familj och deras hälsa. Detta är huvudorsaken att sluta också.

Bli inte avskräckt om du misslyckas sluta en gång. Även de människor som är mest beredda att sluta har en väldigt svår tid att lyckas först. Identifiera var ditt svaghetstid gick fel, och lär dig av denna incident innan du försöker sluta igen. Du kan upptäcka att du erövrar en nästan identisk situation med rätt hanteringsmekanismer i framtiden.

TIPS! Gör inte allt detta själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp.

Rökning används ofta som hjälp för att komma igenom stressiga händelser. Om du har gjort det, måste du leta efter olika tekniker på hur du slappnar av när du är stressad. Meditation, yoga, löpning eller andra aktiviteter kan alla hjälpa dig att hantera din stress på friska sätt.

Du kan ersätta din rökning vana med motion. Inte bara en endorfiner med träningsfrihet, vilket förbättrar ditt humör, men det är också ett utmärkt sätt att tänka på dina begär. Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare metabolism som är associerad med att sluta genom att öka träningen.

Det är sant att försök att sluta röka är inte alltid lätt och det finns ingen botemedel – allt som fungerar för varje enskild rökare. Men det betyder inte att det är omöjligt att sluta. Mellan motivationen och de tips du har fått kommer du att bli framgångsrik. Förslagen nedan kan vara till hjälp för dig.