Effektiva tekniker för att hjälpa dig att sluta röka


Även om du är mycket väl bekant med de faror som cigarettrökning kan ge, är det fortfarande svårt att slå missbruk. Om du försöker sluta röka kan det enda som håller dig tillbaka vara rätt incitament eller rätt råd. Tipsen här kan ge lite hjälp och göra det enklare för dig att komma igång.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag i taget. Att sluta kan vara en lång process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Fokusera på nuet och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Tips! För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Du måste göra din rökning avstängning så mycket som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonen. Det finns en 95% chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är väldigt beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller behandling kan vara till hjälp. Detta ökar sannolikheten för att du slutar lättare.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. Genom att förmedla folket nära dig med din plan kan de ge dig den motivation du behöver. Det här kan vara en knuff i rätt riktning, du behöver hålla dig på rak och smal.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Dessutom ökar träningen stress och ångest.

Din läkare kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka av dig själv. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försök och utmaningar att sluta.

Sluta röka

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För de flesta människor, uppehåller sig sent om natten, att de ökar cigarettbehovet. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att hindra dig från att ta bara en enda rök för dagen. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du har mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Tips! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra eventuell viktökning du annars skulle uppleva.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, inte deras dom. Låt dem veta att du är moody i början, du kommer förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Det är inte enkelt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Du bör inte försöka sluta röka. Du kanske också är intresserad av att gå med i en supportgrupp.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Hitta support genom att gå med i forum och community. Det finns några webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra människor.

För att hjälpa dig att sluta röka, kom alltid ihåg din familj och de som skulle bli drabbade på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika ensam är relaterad till rökning. Du vill inte vara en annan statistik.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva för att hantera begär. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så stor sannolikhet att de slutar röka med framgång. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

TIPS! Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör.

De första dagarna av något sluta-rökning försök kommer säkert att vara det svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har hållit på. När du har tagit bort nikotin från din kropp kommer du oftast att hantera den psykologiska missbruk. Det kommer fortfarande vara svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Istället för att tänka på att du måste "sluta", tänk på det som en present till dig själv. Fortsätt att tänka på alla de positiva effekterna det kommer att få på ditt liv, och att det finns mycket fler skäl att sluta än att fortsätta röka. Du kommer att vara motiverad och inser fördelarna med att sluta.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte mer av dem eller andas in dem på olika sätt. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Diskutera rökfria läkemedel med din läkare. Det har förekommit många framsteg inom rökningstoppet. Fråga en läkare vad de skulle rekommendera för att hjälpa dig att sluta.

Om du känner att ditt motstånd minskar och din längtan efter en cigarett växer, få någon annan in på det direkt. Tiden som spenderas under telefonsamtalet kommer att hjälpa dig att distrahera dig medan du längtar efter det, och det är också en bra motivator med att du har någon som du kan betro och lita på.

När du tänker på att sluta cigaretter, anlita det som en positiv sak du gör själv istället för något du behöver uthärda. Denna positiva sinnesstämning håller ögonen på priset och ökar din chans att sluta med framgång. Sätt värdet av att sluta i dina sevärdheter och föreställ dig ditt liv utan att röka ständigt. Du kan förbli motiverad och inse fördelarna med att sluta.

TIPS! Försök skriva ner alla orsaker och positiva resultat som kommer att hända när du slutar röka. När du upptäcker att du kämpar för att hitta en bra anledning att fortsätta med att sluta, dra ut listan och använd den för motivation för att hålla dig igång.