Effektiva tekniker som hjälper dig att sluta röka


Många människor vill sluta röka, men känner att det kommer att vara för svårt eller att de inte har den viljestyrka som krävs för att framgångsrikt sluta. Det kraftfulla rådet i artikeln nedan kan vara början på ett hälsosamt liv utan cigaretter.

Hitta metoden att sluta som kommer vara enklast för dig. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! När du har bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, få emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjlig. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten kan det vara att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck som du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det kan finnas receptbelagt läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att du aldrig röker igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Tips! Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande du , prova några av de nikotin ersättningsprodukter som tandkött eller fläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken.

Avsluta är ett svårt beslut att göra. Du kan göra det, men! Det tar tid, tålamod och viljestyrka. Som ett extra hjälp i denna strävan, arm dig själv med lite kunskap och hjälpsamma tips om hur man sparkar rökning vana. Ovannämnda tekniker leder dig på din väg till ett rökfritt liv.Source link